Tervetuloa! Willkommen!

Oletko pohtinut, että haluaisit alkaa opiskelemaan saksaa? Eikö sinulla kuitenkaan ole aikaa osallistua esimerkiksi avoimen yliopiston tai työväenopistojen kursseille? Oletko motivoitunut itseopiskeluun?

Jos vastasit kyllä, olet oikealla sivustolla. Tämän blogin avulla voit alkaa opiskella saksaa oman tahdin mukaisesti tai esimerkiksi kertailla jo unohtuneita asioita. Artikkelit on numeroitu; aloita siis vanhimmista merkinnöistä ja siirry uusimpiin, kun asia alkaa olla hallussa. Huomaa, että sivu on perustettu syksyllä 2013 ja se tulee olemaan kokonaan valmis vasta vuonna 2014.

 Lähde liikkeelle ääntämisen opiskelusta.
→ Näet muut osiot blogin sivupalkissa ja osiot-sivulla.

Pyrin mahdollisuuksien mukaan laittamaan osioiden yhteyteen linkkejä muille sivustoille, joissa voi kuunnella saksankielisiä sanoja/puhetta.

Huomaathan, että blogi on toteutettu aivan harrastuspohjalta ja kirjoitusvirheet ymv. ovat mahdollisia. Jos huomaat virheitä, jätä kommentti. Kommenteissa voit myös kysyä neuvoa, jos jokin kohta tuntuu epäselvältä. Voit myös kommentoida aivan muutenkin vain!

*

Blogi on rinnakkaisblogi aiemmin julkaisemalleni Opi espanjaa! -blogille. Tämä blogi tulee todennäköisesti olemaan kuitenkin suppeampi. En hyödy blogista mitenkään rahallisesti. Mahdollisesti näkyvät mainokset ovat blogipalvelun (wp.com) laittamia.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa! Willkommen!

 1. Ihana sivusto! Olen aina halunnut oppia saksaa (olen surullinen, kun sitä ei minun luokalle opetettu yläasteella). Ja kielikurssit ovat yleensä hintavia. Kiitos! tällä pääsee hyvin alkuun (ja jos pääsen yliopistoon ensivuonna, otan siellä varmasti saksan kielen, jos sitä on mahdollista opiskella…).

  :) Jatka samaan malliin.

 2. Hei, ajattelin antaa positiivista ansaittua positiivista palautetta. Itse jonkun verran saksaa olin opiskellut aikanaan ja nyt yliopistossa pidemmän tauon jälkeen jällee. Tämän sivun opetuspaketti erinomaisesti palautti mieleeni suuren joukon näitä perusasioita, joita oli päässyt unohtumaan.

  Vielen Dank!

 3. Ihana löytö. Olen lukenut saksaa koulissa aikoinaan. Lukion jälkeen (-82 yo) en ole harrastanut kielt lainkaan. Nyt vävykokelas Saksassa. Siitä motivaatio kertaamiseen, jos jotain palautuisi..

  Danke schön!

 4. Kirjoitat tekeväsi tätä kurssia harrastuspohjalta. Minua kiinnostaisi tietää mitä se tarkoittaa. Siis oletko saksan kielen opettaja/kouluttaja, joka teet tätä muun opetustyön ohella. Vai oletko saksan kielen harrastaja. Nopealla vilkaisulla en löytänyt materiaalista mitään sellaista, mitä ei olisi perinteisissä kieliopin harjoituskirjoissa.

 5. Kiitos mainiosta ja tiiviistä materiaalista. Etsin datiivin ja akkusatiivin käytöstä kertausta ja täältähän se löytyi.

 6. Sehr gut! Sain tehtäväkseni opettaa saksan alkeita tunnin viikossa kahden koulun 6-8 -vuotiaille. Tältä sivustolta olen kerrannut omaa osaamistani 39 vuoden takaa. Saitin ylläpitäjälle iloa ja lämpimiä ajatuksia!

Kommentoi!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s